Hovedpine og svimmelhed

Der findes over 200 forskellige former for hovedpiner. De tre mest almindelige er migræne, spændingshovedpine og nakkehovedpine. Man kan godt have flere typer hovedpine samtidig, og der kan også være svimmelhed tilstede. Man kan også lide af svimmelhed uden at være plaget af hovedpine.

Det er muligt at afhjælpe og behandle nogle former for hovedpine og svimmelhed med fysioterapi. Fysioterapeuten vil via sin undersøgelse kunne afklare om fysioterapi er den rette behandling. Efter undersøgelsen vil fysioterapeuten tilrettelægge et individuelt behandlingsforløb, som ofte består af forskellige manuelle teknikker og øvelser.

For at opnå god respons og effekt, er det vigtigt at være fysisk aktiv under behandlingsforløbet trods svimmelhed og/eller hovedpine. Fysioterapeuten vejleder dig i at finde det rette aktivitetsniveau.

Migræne.
Migræne forekommer i anfald med eller uden aura. Den behandles ofte med medicin via egen læge eller speciale læge. Migræne er en problematik i hjernen og kan ikke helbredes. Imidertid kan de gener, der medfølger som eksempelvis spændinger i vævet, afhjælpes med fysioterapi.

Spændingshovedpine.
Spændingshovedpine følger ikke altid et bestemt mønster som migrænetilfældene. Spændingshovedpinen føles ofte fra en mild til en moderat hovedpine med spændinger ned i nakken og skulderpartiet. Meget ofte skyldes spændingshovedpine dårlige arbejdsstillinger og uhensigtsmæssige bevægemønstre.

Nakkehovedpine.
Nakkehovedpine skyldes for det meste en problematik i den øvre del af nakken. Nakkehovedpinen kan hurtig diagnosticeres ved første besøg hos fysioterapeuten. Nakkehovedpinen kan godt forekomme samtidig med andre typer af hovedpine.

Svimmelhed.
Svimmelhed ses overvejende hos den ældre befolkningsgruppe, men alle mennesker kan opleve det. Svimmelhed kan opstå af mange årsager. Svimmelhed kan være forbundet med ubalance i nakken. Det kan være pga. følger efter et hoved-/nakketraume, muskelspændinger i nakken, lavt blodtryk, medicinering mm. Svimmelhed kan også skyldes ørestensproblematikker i ørets buegange.
Fysioterapeuten kan gennem sin undersøgelse og behandling helt eller delvist behandle din svimmelhed, hvis den er relateret til bevægeapparatet.
Ved mistanke om problematik i ørets buegange kan en af vores fysioterapeuter med særlig uddannelse hjælpe dig. På vores klinik er det Maj der behandler ørestensproblematikker.